Έρευνα

Γνωρίζετε αν διατρέχετε κίνδυνο οστεοπόρωσης;:

Τι είναι Ρευματολόγος

Μιά μέρα, λέει, ένας περαστικός συναντά στη γωνιά ενός δρόμου έναν ταλαίπωρο, ρακένδυτο τυφλό ζητιάνο. Τον λυπάται, τον πλησιάζει και του προτείνει να του προσφέρει ένα ποτήρι γάλα (την εποχή εκείνη οι επαίτες δεχόντουσαν την ελεημοσύνη των φιλάνθρωπων περαστικών και σε είδος, π.χ. ένα γεύμα, ένα καρβέλι, ένα ποτήρι γάλα και γενικά ό,τι τρωγόταν ή πινόταν. Εδώ, πριν από λίγο καιρό, πριν από την οικονομική κρίση δηλαδή, τους έδινες ένα ευρώ και όχι μόνο σου λέγανε ευχαριστώ, αλλά και σε ...ευρίζανε).

Ο τυφλός, ευχαρίστησε τον καλοκάγαθο διαβάτη για την προσφορά του, αλλά του εξομολογήθηκε με αμηχανία ότι δεν γνωρίζει τι είναι το γάλα.

 • o    Το γάλα, του λέει ο περαστικός, είναι ένα άσπρο υγρό.
  o    Yγρό, ξέρω τι είναι, λέει ο τυφλός, αλλά άσπρο ;
  o    Ασπρο, του απαντά ο περαστικός, είναι το χρώμα των φτερών του κύκνου
  o    Φτερά, ναι, ξέρω τι είναι, του λέει πάλι ο τυφλός. Αλλά κύκνος ;
  o    Κύκνος, του λέει υπομονετικά (αν και στα πρόθυρα της συμφόρησης) ο περαστικός, είναι ένα μεγάλο πουλί που έχει τον λαιμό του λυγισμένο.
  o    Λαιμός, απαντά ανελέητα ο τυφλός, ξέρω τι είναι. Αλλά λυγισμένο;

Ο περαστικός πιάνει το χέρι του τυφλού και το κρατάει τεντωμένο : τώρα, του λέει, το χέρι είναι τεντωμένο. Υστερα, λυγίζει τον αγκώνα του τυφλού και του λέει πάλι  : τώρα είναι λυγισμένο.

 • Α! τώρα κατάλαβα τι είναι το γάλα, αναφώνησε κατενθουσιασμένος ο τυφλός.

(Παρατήρηση : είμαι  σίγουρος όμως ότι δεν το απόλαυσε, γιατί εν τω μεταξύ ο περαστικός είχε καταλήξει από εγκεφαλικό ή είχε πυροβολήσει τον τυφλό εξ επαφής).

 

Το ...γάλα


Who is who

Θέματα

Συλλογή Φωτογραφιών

Τι είναι ο ρευματολόγος

Βότανα-Φυσικές ουσίες