Έρευνα

Γνωρίζετε αν διατρέχετε κίνδυνο οστεοπόρωσης;:

Ανάκυρτο γόνυ (Genu recurvatum)

To ανάκυρτο γόνυ (genu recurvatum) μπορεί να είναι μέρος γενικευμένων συνδρόμων υπερευλυγισίας ή μεμονωμένη κατάσταση. Το συμπτωματικό ανάκυρτο γόνυ παρατηρείται συνήθως σε κορίτσια εφηβικής ηλικίας και συνδέεται με ιγνυακό πόνο και αυξημένη συχνότητα κάκωσης του πρόσθιου χιαστού συνδέσμου (Loudon JK et al, 1996).

ΚΛΙΝΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ. Το ανάκυρτο γόνυ μπορεί να προκαλέσει πόνο στην πρόσθια-έσω ή οπίσθια – έξω περιοχή του γόνατος. Ο πόνος στην πρόσθια – έσω περιοχή οφείλεται στις συμπιεστικές δυνάμεις οι οποίες ασκούνται στο έσω μηροκνημιαίο διαμέρισμα και επιδεινώνεται εάν υπάρχει ραιβότητα. Ο πόνος στην οπίσθια επιφάνεια του γόνατος οφείλεται στην τάση η οποία ασκείται στους οπίσθιους σχηματισμούς.

Ο ασθενής μπορεί επίσης να παραπονείται για αστάθεια του γόνατος στη διάρκεια των καθημερινών δραστηριοτήτων. Τα συμπτώματα επιδεινώνονται όταν ο ασθενής στέκεται όρθιος ή βαδίζει και ανακουφίζονται με την ανάπαυση.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ :

  • Διόρθωση των ανωμαλιών με την χρήση διορθωτικών κηδεμόνων.
  • Βελτίωση της ιδιοδεκτικότητας του γόνατος και του ελέγχου των μυών (ιδιαίτερα ενίσχυση των τετρακεφάλων) και της βάδισης
  • Διατήρηση της καλής ευθυγράμμισης του γόνατος στη διάρκεια των δραστηριοτήτων (Loudon JK et al, 1998).


Who is who

Θέματα

Συλλογή Φωτογραφιών

Τι είναι ο ρευματολόγος

Βότανα-Φυσικές ουσίες