Έρευνα

Γνωρίζετε αν διατρέχετε κίνδυνο οστεοπόρωσης;:

Vitex negundo

VITEX NEGUNDO (five-leaved chaste tree, Παρθενόδενδρο)

Κοινή ονομασία : Huang Ping, Huang Ching, Man Ching

Συνώνυμα : Vitex cannabifolia, Vitex incisa, Vitex incisa var. heterophylla, Vitex negundo var. heterophylla

Οικογένεια : Verbanaceae 

Ιδιότητες

Το Vitex negundo είναι ένα μεγάλο, αρωματικό, θαμνώδες φυτό χρησιμοποιούμενο ευρέως στην παραδοσιακή Ιατρική, ιδιαίτερα στην Νότια και Νοτιοδυτική Ασία.

http://activerain.com/image_store/uploads/3/7/3/6/1/ar123277593916373.jpg http://www.boardofwatersupply.com/files/Vitex-rotundifolia-flower-L.jpg

Συστατικά

Το Vitex negundo περιέχει πολυάριθμα πολυφαινολικά συστατικά, τερπενοειδή, αλκαλοειδή και γλυκοσιδικά ιριδοειδή [Rose MC and Cathrine L, 2011].

Θεραπευτικές χρήσεις

Το Vitex negundo χρησιμοποιείται για την θεραπεία της στηθάγχης, του κρυολογήματος και του βήχα και ως αντιβακτηριδιακός παράγοντας. Τα φρέσκα μούρα μπορούν να πολτοποιηθούν και χρησιμοποιηθούν ως βάμμα για την θεραπεία της παράλυσης και της αδυναμίας και των πόνων των μελών.

Οι ρίζες έχουν αποχρεμπτικές, αντιπυρετικές και τονωτικές ιδιότητες και χρησιμοποιούνται στη θεραπεία των ρευματικών νοσημάτων.

Αντιφλεγμονώδεις δράσεις

Το εκχύλισμα πετρελαϊκού αιθέρα του Vitex negundo Linn αναστέλλει με δοσοεξαρτώμενο τρόπο και εντός 4 ωρών το οίδημα των ποδιών αρουραίων με αρθρίτιδα από καρραγενάνη [Subramani J et al, 2009; Vishwanathan S and Basavaraju R, 2010].Who is who

Θέματα

Συλλογή Φωτογραφιών

Τι είναι ο ρευματολόγος

Βότανα-Φυσικές ουσίες