Έρευνα

Γνωρίζετε αν διατρέχετε κίνδυνο οστεοπόρωσης;:

Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα: Πρόγνωση

ΠΡΟΓΝΩΣΗ

Οι περισσότεροι ασθενείς που έχουν απαλλαγεί από τα συμπτώματα του CTS με την συντηρητική ή χειρουργική θεραπεία έχουν ελάχιστη υπολειπόμενη ή «βλάβη του νεύρου» (Olsen KM and Knudson DV, 2001).

Το μακροχρόνια εγκατεστημένο CTS (το οποίο τυπικά παρατηρείται στους ηλικιωμένους) μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμη «βλάβη του νεύρου», δηλ. σε μη αναστρέψιμη αιμωδια, μυική ατροφία και αδυναμία.

Ενώ η έκβαση της χειρουργικής επέμβασης στον καρπιαίο σωλήνα είναι γενικά καλή, σε μερικές περιπτώσεις τα αποτελέσματα είναι απογοητευτικά, συνεπεία ορισμένων παραγόντων μη σχετιζόμενων με τα νεύρα, την ανατομία της περιοχής ή τους τύπους των χειρουργικών επεμβάσεων.

Μία μελέτη έδειξε ότι η διανοητική κατάσταση του ασθενούς και η χρήση αλκοόλ συνδέονται με πολύ πτωχότερα συνολικά αποτελέσματα της χειρουργικής θεραπείας (Katz JN et al, 2001).

Υποτροπή του CTS μετά από μίαν επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση είναι σπάνια (Ruch DS et al, 2002).

Εάν ο άρρωστος συνεχίζει να έχει πόνο στο χέρι μετά την επέμβαση πιθανότατα έχει κάποιο άλλο νόσημα που αποδόθηκε κατά λάθος σε CTS και τον οδήγησε σε χειρουργική επέμβαση.Who is who

Θέματα

Συλλογή Φωτογραφιών

Τι είναι ο ρευματολόγος

Βότανα-Φυσικές ουσίες